2020-11-01 10:16:00• hírek • Erdélysport.hu

Harmadik kategória-győzelmét is begyűjtötte a Gyenes Mani a világ legnehezebb versenyén

Kezdjük a tényszerű dolgokkal: Gyenes Emánuel közel tíz percet vert a francia Courty Romainre, így az Iron kategóriában megnyerte a Red Bull Romaniacs idei kiírását. Ezzel továbbra is a szatmárnémeti motoros az egyedüli a világon, aki a földkerekség legnehezebb hard enduro versenyének mind a 17 kiírásán elindult és célba is ért.

Ez egyben a harmadik kategóriagyőzelme.

„Nem tudok annyira örülni ennek az elsőségnek, nem ez az én helyem!” Ezek már a tízszeres Dakar-résztvevő verseny utáni szavai alig néhány órával azt követően, hogy célba ért. Aztán valamivel vidámabb hangon folytatja: „Persze örülök, hogy egyáltalán el tudtam indulni és végig tudtam menni a pályán”.

Gyenes még a nyár elején szenvedett súlyos lábtörést egy edzés során, ezért az, hogy egyáltalán elindult az RBR-en, már óriási pozitívum. És meglepetés. „Az utolsó pillanatban döntöttem el, hogy indulok! A szervező pénteken hívott fel, hogy mi a helyzet velem, nem látja a nevemet a nevezési listán. Mondom neki, hogy még nem gyógyultam fel teljesen. Erre kérdezi, hogy van gipsz a lábamon? Ha nincs, akkor mire várok, nevezzek”. Mindezt már mosolyogva meséli az erdelysport.hu-nak Mani.

Olvassa tovább a cikket az Erdélysport.hu oldalán!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: